"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

среда, 4. април 2012.

"One tree hil" - moja omiljena serija!




Toliko me emocija vezu za ovu seriju da ne znam odakle da pocnem. Mislim da vas je dosta gledala ovu seriju i sigurna sam da se svima dopada. NEma sta u njoj da se ne dopada. Iz epizode u epizodu je sve lepsa i bolja. Toliku energiju deli da je to neverovatno. Karakterisu je kao televizijsku dramu. Kreirao ju je Mark Svon a prva epizoda je pustena 23. septembra 2003 godine. Mark Svon je planirao da ovaj proekat realizuje kao dugometrazni film ciji je radni naslov bio " Ravens",medjutim na nagovor celnih ljudi iz televizijske mreze WB Svon jeodlucio da napravi seriju. I drago mi je zbog toga. Hvala mu beskrajno.Tri Hil je izmisljen grad a inspiraciju je Svon dobio u pesni "One Tree Hill" grupe U2 koju je slusao dok je pisao scenario. Muzika igra veoma vaznu ulogu u celoj seriji,narocito u naglasavanju najvaznijih scena u svakoj epizodi. U seriji se javljaju pesme mnogih poznatih muzicara kao na primer Gavin  DeGraw, Seril Krou, Misel Branc, Keli Klarkson,Fol aut boj,Bethany Joy Galioti koja igra ulogu Hejli u seriji, Kejt Vogel koja igra ulogu u petoj sezoni Mije Katalano, Imali su jako puno gostiju u seriji. Radnja se razvija u malom gradicu
Tri Hil u kome se desavaju najlepse,najtuznije,najsrecnije,najjace porodicne,ljubavne,prijateljske price.
Lukas Skot je sin Dena Skota i Keren. Den ga nije priznao i ostavio njegovu majku da se sama snalazi. Imala je pomoc Kita koji je Denov brat i tajno zaljubljen u nju. Lukas ima brata s oceve strane Nejtana sa kojim je na pocetku serije u neprijateljskim odnosima. Ali vremenom je njihov bratski i prijateljski odnos rastao. Lukasova najbolja drugarica Hejli je tutor u srednjoj skoli i tutorise Nejtana i tada se zaljubljuju jedno u drugo. Lukas je pomalo zaljubljen u dve devojke,dve najbolje drugarice Bruk i Pejton. Najveca ljubav su mu kosarka i knjige. Citate iz knjiga cita na pocetku i kraju serije u svojoj naraciji. On ima opasnu srcanu manu koju krije dugo. Kasnije ona dolazi na videlo i prestaje da se aktivno bvi kosarkom ali usput pise knjigu o njihovim zivotima koju naziva "Gavrani". Prva devojka u seriji mu je bila Bruk,njihova ljubav je bila slatka  i jaka ali je polako prestajala.
Desava se pucnjava u skoli i Pejton bude pogodjena i u omamljenom stanju poljubi Lukasa. Tada Gine i njegov stric kojeg je ubio rodjeni brat i otac Nejtana i  Lukasa, Den Skot i izrezira da ga je ubio decak koji je zapoceo svu tu dramu. Dena stalno proganja griza savesti,pojavljuje se devojka koja je sve videla i lukas nekako saznaje Den se predaje policiji i niko od sinova nije zeleo nikakve veze se njim. Pejton odlazi u Los Andjeles da radi u producijskoj kuci,Bruk odlazi u NY da se bavi modom,Lukas izdaje knjigu i odlalzi u LA da zaprosi Pejton koja ne pristaje i rusi mu sve snove. Lukas zapocinje vezu sa njegovom izdavacicom Linzi. Pejton i Bruk se vracaju u Tri hil jer je to njihov dom. Pejton se kaje jer nije pristala na brak sa Lukasom. Lukas pise jos jednu knjigu u kojoj nesvesno opisuje Pejton metaforicki. Prosi linzi koja pristaje i na dan njihovog vencanja ona ga napusta. Kasnije Pejton i Lukas opet budu zajedno,vencavaju se i   dobijaju devojcicu. Nepojavljuju se od seste ili sedme sezone. 
Za to vreme Nejtan i Hejli imajui problema u braku ali ljubav povbedjuje. Desava se jos mnogo trzavica,ima tu jos mnogo osoba koje dolaze u drugi plan ali ovi su mi omiljeni likovi. Serija promovise ljubav i porodicne vrednosti. Inspirise i tera te da gledas svet kroz ruzicaste naocare. Serija je bukvalno od 7 do 77 godina. Moji roditelji su takodje odusevljeni njom. Trenutno se pokazuje osma setina na Prvoj ali sve sezone mozete skinuti na torentu. Svima je preporucujem. Sa njima ce te se smejati,plakati,nervirati se i nauciti mnogo toga! Volela bi da traje vecno!




kazu da licim na bruk :)


ovo je Hejlin i Nejtanov sin










Нема коментара:

Постави коментар