"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

субота, 31. март 2012.

"Knjiga sutrasnjice"



              Da li ste nekad pomisljali kako bi bilo dobro da znate sta ce se sutra dogoditi? Da ako pogresite danas da li ste pozeleli da ste znali to pa da mozete da ispravite? Da greske od danas mozete da poravite juce? Ja sam pomislila na to... Vise puta... Ali sam naucila iz ove knjige da je mnogo lepse ziveti svoju sutrasnjicu a ne da vec znate sta ce se dogoditi. 
               Tamara Gudvin je uvek zivela u sadasnjosti,nikad nije mislila na sutra. Imala je sve sto je pozelela,i mislim da nije umela to sve najbolje da ceni. Jednog trenutka prebogata,zivi u vili,u velikom gradu,ima bogate prijatelje,firmiranu gardarobu. Roditelje koji joj sve dozvoljavaju ali ne ume da ih ceni. Jednog dana,njen otac izvrsi samoubistvo. Bankrotirao je,bio u velikim dugovima i nije mogao to da podnese. ODuzeo je sam sebi zivot jer nije mogao svoju porodicu da pogleda u oci jer su ostali bez icega. Banka im je oduzela sve. Tamara i njena majka su se preselili u jedno seoce kod maminog brata. Majka joj je bila skrhana depresivna,a ona besna i kivna na svog oca. Ujak i ujna su bili cudni,u najmanju ruku. Artur je samo cutao a Rouz je preterano pricala,preterano ih hranila i ponasala se vrlo cudno. Tamara je bila radoznalo dete i pokusavala je da otkrije sve tajne a nije bila svesna sta ce otkriti. Zivela je u cuvarevoj kucici ,blizu zamka Kilsejni. Zamak je bio u rusevinama,pretrpeo je pozar ali ona je osetila da je to njen dom. Jednog dana u njeno seoce dolazi putujuca biblioteka i sa sobom je donela veliku knjigu u koznom povezu zatvorena katancem a kljuca nije bilo nigde. Zainteresovala se za nju i uzela je. Kada joj je casna sestra otvorila videla je da je to dnevnik. Kada je jedno jutro pozelela da ga pise videla je da se na njemu ispisuju reci i da je datum bio sutrasnji. Prepala se. Medjutim uz pomoc te knjige saznala je mnogo o sebi,svojoj proslosti,o Rouz,Arturu,svojoj majci... 
                 Necu vam ispricati sve,na vama je da procitate... Obozavam kako Sesilija pise,ponavljam :)... Zelim da izdvojim jedan citat koji mi se najvise dopao,a glasi : "Mislim da vecina ne zna sta zeli da kupi kad udje u knjizaru. Knjige stoje tamo i gotovo na magican nacin teraju ljude da ih izaberu. Pravi covek za pravu knjigu. Kao da vec znaju u ciji zivot moraju da udju,kako da promene nesto,kako da poduce necemu,izmame osmeh na lice u pravom trenutku."


Нема коментара:

Постави коментар