"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

четвртак, 12. април 2012.

"Nisi onaj koga zelim"


Da li verujete u srodnu dusu?
U sudbinu? Da li je on taj? Kako to znate? Da li vam se javljaju leptirici u stomaku pri pomisli na njega? Ili jednostavno znate? Ja sam se sto puta pitala da li postoji srodna dusa,nas drugi deo,sta se desava kada je pronadjiemo. I sta ako smo pogresili. Lusi je verovala da je nasla svoju srodnu dusu. Kada je imala samo devetnaest godina bila je u Veneciji zbog studija umetnosti i tamo upoznala Nejta. Mlad,detinjast,pomalo luckast i jako zaljunljen. Kao i ona. Mislili su da se nikad nece rasstavljati i da je njihova ljubav za ceo zivot. Svratili su do nekog ulicnog prodavca koji im je prodao  po polovinu novcica kao da su oni dve polovine. Pricao je o legendi o mostu uzdaha. Da dvoje koji se iskreno vole,u vreme zalaska sunca,kada se budu cula zvona crkve svetog Marka,ispod mosta kada se poljube bice ceo zivot zajedno i nece moci da se odvoje. Naravno to su uradili. Posle nekog vremena ona se vraca u svoje rodno mesto i on u svoje. Rastaju se ali ona non stop razislja o njemu i posle mnogo godina ga ne zaboravlja. Seli se u NewYork da radi u galeriji. Trebala je da prosledi umetnicke fotografije kupcu i kada ga je ugledala sve je izgledalo nestvarno. Shvataju da se i dalje vole i probaju opet,medjutim nista nije kao pre. Oboje su se promenili,drugaciji su nego sto su bili pre deset godina. On je drugaciji. Posvadjaju se i raskidaju ali izgleda ne sasvim. Lusi pronalazi osobu koja pocinje da joj e svidja ali svuda,na najneverovatnijim mestima nalece na Nejta. Prima njegove pozive,i on njene bez obzira sto ga nikad nije zvala. Salju joj s hemijskog ciscenja njegove stvari,budu u istoj sobi,istom hotelu,putuju istim avionom,on kupuje kartu za predstavu sa sedistem odmah do njenog. Previse slucajnosti,sudbina,legenda im ne da da sasvim raskinu. 
Necu vam pricati sta Lusi sve prolazi da bi uspela da slomi legendu koja je trebala da bude najromanticnija stvar koja se jednoj devojci desi ali za nju je bio najveci i najstrasniji horor! Divna knjiga,preporucujem je!!!


Нема коментара:

Постави коментар