"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

понедељак, 26. март 2012.

"Nemas pojma koliko te volim"



Koliko snage ima ta recenica? Koliko stila? Ne sme se protraciti olako,niti reci kada to ne mislite. Ne treba birati bas onaj savrsen trenutak,niti tonalitet kojim cemo je prevagnuti preko usta. Car je u tome reci je bas onog momenta kada je osetimo u sebi. Svaki drugi je protracen,nevazan. Mislim da ne treba cak ni razmisljati o onome sta ce druga strana reci o tome. Samo je recite,ima carobnu moc!
Kada sam videla naslov knjige naravno da me je odmah privukla. Pozelela sam da sam je dobila od verenika jer je naslov presnazan. Ali neka,ne moze uvek biti onako kako sanjamo. Ali to ne znaci da treba da prestanemo da sanjamo.
Devojka,odnosno junakinja ove knjige je sanjala i mastala o savrsenoj vezi sa ne savrsenim muskarcem . Nije zelela da bude sama ali na kraju je uvek to bila. U nekim momentima mi se cinilo da ne zna sta zeli. Razigrana je bila u sumornim danima a setna i tuzna u suncanim,nasmejana kadda joj se place. Volela je komplikovane veze,davala je sve onima koji njoj nisu davali nista,a malo onima koji su joj davali sve. . . Ucila je samo na sopstvenim greskama,bila je raoznala. Patila je mnogo puta,i mnogo puta bila srecna. Nije se kajala ni za sta sto je uradila.Zivela je. U ovoj knjizi Iva Strljic odgovara na mnoga pitanja koja je svaka devojka postavila sebi,
Divna knjiga,iskreno je preporucujem!


Нема коментара:

Постави коментар