"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

среда, 28. март 2012.

"Na kraju duge"



Procitala sam je u jednom dahu. Obozavam kako Sesilija Ahern pise. U ovoj knjizi se radi o prijateljstvu izmedju zene i muskarca koje je vremenom preraslo u bezuslovnu ljubav. Proveli su celo detinjstvo zajedno,uz male carke ali su uspeli da odrze prijateljstvo.  On se preselio u SAD da stuira medicinu,ona je isto planirala da ode tamo i stuira hotelijerstvo ali ostala je u rugom stanju sa osamnaest godina,na proslavi svoje mature. Kao samohrana mlada majka odrekla se svega zarad svoje cerke. Aleks joj je bio uvek od pomoci i uvek je mogla da racuna na njega. Prilikom jedne posete njemu desilo se neko cudno cutanje i poljubila ga je, tada je saznala da se verio i pobegla je odande.Neko vreme se nisu culi,medjutim posto nisu mogli jedno bez drugog pomirili su se. Bila mu je kuma na vencanju. Nije volela njegovu zenu,ali zelela je da bude tu i da je prihvati. I ona je nasla svog saputnika koji nije ispao ono sto je ocekivala,varao ju je i lagao. Aleks se razveo,i tek tada je priznao sam sebi sta oseca prema njoj. Napisao joj je pismo gde je priznao svoja osecanja ali to pismo nije stiglo do nje. Muz ga je sakrio. Oprostila je muzu i taman kada je ponovo pocela da mu veruje,i da se zaljubljuje u njega on ju je opet prevario i raskrstila je sa njim. Zivot prema Rouz nije bio bajka. Jedino dobro sto joj se desavalo bila je njena cerka. Htela je da ode kod Aleksa ali bas taa se desio novi preokret,pojavio se Kejtin otac pa je opet morala svoje zelje da stavi na cekanje. Sada je vec imala trideset i tri godine,i mrzela je sve musko. Volela je Aleksa ali nije smela da mu prizna svoja osecanja. On se opet ozenio,i dobio jos jedno dete. Zaboravila sam da pomenem da je vec imao jedno iz predhodnog braka. Njoj se sve rusilo ali ddrzala se veoma dobro. Izgubila je oba roditelja. Bivsi muz joj je vratio pismo od aleksa koje nije videla deset godina. Tek je to sve pomutilo u njoj,sad je bio ozenjen i cinio se srecan i nije zelela da mu pokvari to. Uradila je nesto sto je oduvek zelela,u svojoj cetrdesetoj godini,otvorila je svoj motel. Tu se zaokupirala. Aleks se nakon nekog vremena razveo,jos jedan neuspeli brak je bio iza njega. Kada je saznao od Rouzine cerke da njena majka se i dalje seca onog "cutanja" za koje je mislio da je umislio napisao joj je jos jedno pismo i opet priznao sta oseca. Tada su imali po pedeset godina. Prosle su jos par godina kada su se napokon nasli i poceli da zive svoj zivot.
Sve price su u obliku mejlova,pisama,chata... Rouz je sve to cuvala,tu je bio ceo njen zivot. Stvarno neobicna prica koja nam govori da ako nam je neko sudjen na kraju zavrsimo zajedno... I ako bi ja volela da se to desilo u nekim  njihovim mladjim goinama! Stvarno prelepa ljubavna prica! Citajteeeeeeeeeeeeeeeeeee!


2 коментара:

  1. HM...izgleda interesantno.Tvoj blog je osveženje,a nasla sam ga sasvim slučajno.Lepo je videti da ljudi jos citaju.Pozz

    ОдговориИзбриши