"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

четвртак, 8. март 2012.

Zanimljivost...

Medjunarodni dan zena,odnosno osmi mart je prihvacen 1917,predlozila ga je Klara Cetkin. Pcetak obelezavanja osmog marta kao dana zena povezan je sa citavim nizom demonstracija i protesta koje su organizovale radnice  tekstilnih i drugih industrija boreci se za poboljsanje radnih uslova,povecanje plata i uopste bolji polozaj. Dan je izgubio svoju politicku notu i postao jednostavno prilika da muskarci  izraze svoju ljubav prema bliskim zenama.Mada ja mislim da smo se sa svojom borbom za ravnopravnost i prava izborile da svaki dan bude dan zena. mislim da bi se muskarci slozili samnom. Bar je tako kod mene,jer me moj dragi cuva kao princezu.
Na severnoj hemisferi se osmi mart slavi kao prvi dan proleca. U Italiji na ovaj dan,muskarci zenama poklanjaju mimoze. Zute mimoze i cokolada su takodje najzastupljeniji pokloni u Rusiji i Albaniji. U Portugalu i u Rumuniji je obicaj da zene prave zensku zabavu. 2005 godine u Velikoj Britaniji je ovaj dan proglasen za drzavni praznik.
A za one muskarce koji ne znaju 19 novembra je dan muskaraca. Prvi put je poceo da se slavi 1999. slavi se u 50 zemalja sveta. Obelezavanje tog dana je prvi put pocelo u drzavi Trinidad i TobagoTako da nemojte da pricate kako nemate svoj dan,samo trebate  bolje da ga reklamirate.


Нема коментара:

Постави коментар