"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

петак, 24. фебруар 2012.

"Ne dozvoli mi da odem"

Sta ste spremni da uradite zbog ne uzvracene ljubavi? Dokle ste spremni da idete? Nadam se da niste spremni da uradite ovo sto je uradio Zeremi.
Na dan svog rodjendana je resen da izjavi ljubav svojoj dugogodisnjoj simpatiji. Devojci u koju je zaljubljen od ranog detinjstva. Ona ga odbija! Izvrsio je samoubistvo. Budi se za godinu dana,takodje na dan svog rodjendana,pored  Viktorije koja je ludo zaljubljena u njega. Koliko god je uzivao u tome sto ga ona voli mucilo ga je to sto se neseca niceg od cele godine. Priznao joj je to i rese da ode kog doktora. Tamo ga zadrzavaju na pregledu. Dolazi vece i on pocne da se cudno oseca,probija ga hladan znoj,ukoci se,cuje nekog coveka,reci molitve odzvanjaju i on zaspi. Budi se opet nakon nekoliko godina. Na svoj rodjendan. Sad ima dete sa Viktorijom. Ali ne seca se ni trenutka. Nakon toga su usledila jos mnoga budjenja,bila su kao da prezivljava sam pakao. Svaki put kada se budio,budio je deo sebe kojeg je ubio one noci za njegov rodjendan A do tada ziveo je onaj deo svoje licnosti koju je time oslobodio. bezboznik,zao covek koji je ziveo svoj pakao.
Izdvojicu jedan deo koji je ostavio dosta velik uticaj na mene:

" Zivot je bogatsktvo ciju vrednost ljudi ne mogu da sagledaju.Svaka nasa odluka otvara mogucnost postojanja jednog drugacijeg sveta. Svaki put kada se probudimo nudi nam se citav univerzum.Ima toliko puteva! Toliko izbora!Jedino nam pronicljivost omogucava da uocimo onaj koji vodi do srece. A uvek postoji najgori i ponekad najprimitivniji put. Onaj koji se sastoji u odbijanju da se bira. U odbijanju da se ide dalje. U odbijanju da se zivi. Vi ste,Zeremi 8. maja 2001. izabrali. Vasa odluka je predstavljala izazov,uvredu prema Bogu. Nase duse su na zemlji zato da bi ucile.One moraju da se prociscavaju,usavrsavaju kroz zivot.Onaj ko prezire svoju dusu tako da ne radi na sebi,tako sto se ne trudi da citavog zivota napreduje,taj je poput lesa.Beskoristan. Jalov."

Нема коментара:

Постави коментар