"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

понедељак, 14. мај 2012.

Vratimo osmeh Natasi





Bubrezi imaju citav dijapazon po zivot znacajnih uloga i uticu na rad ostalih organa i na organizam u celini. Osnovna funkcija ovih organa u organizmu je formiranje konacne  mokrace,a pord toga uticu i na homeostazu organizma,izlucuju otpadne produkte metabolizma i stetne hemikalije,regulisu arterijski pritisak,uticu na sekreciju raznih hormona... 
A sta kada zbog bolesti ostane bez oba bubrega? I to kada ima 17 godina. Par puta sam se pitala zbog cega mojoj sestri kada se vrati od njih stoje suze u uglovima ociju,kada sam upoznala nju odmah sam shvatila. Miroslava(Natasina sestra) je ceo zivot posvetila njoj,bavi se humanitarnim radom za svoju sestru,pokusava na sve nacine da pomogne.Ne radi,non stop je uz nju jer joj je poterbna. Ima neverovatnu snagu,i ne gubi volju! Nikad nisam upoznala toliko jaku osobu!
Natasa je devojka koja je deset godina bolovala od nefrodskog sindroma,a sada je ostala bez oba bubrega i to joj onemogucava normalan zivot. To je devojka sa prelepim osmehom i da se taj osmeh ne izgubi potrebna je pomoc! Kada sam licno upoznala njenu sestru resila sam da napisem ovaj blog. Da kazem koliko joj se divim, I da ako mogu malo i ovim putem pomognem. Pravljeni su mnogi homanitarni koncerti ali potrebno je jos para da bi Natasa mogla da ode na operaciju.
Postojala je mogucnost da joj otac bude donor ali posle mnogih ispitivanja zbog zdravstvenih razloga to nije bilo moguce. Majka joj je umrla pre nekoliko godina tako da Natasa donora nema.Jedino resenje je kadevericna transplatacija. 

http://www.vratimoosmehnatasi.com/  Na ovom sajtu mozete naci sve sto vas interesuje,a nadam se da vas interesuje.  Poroduzite jedan mlad zivot!

Нема коментара:

Постави коментар