"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

недеља, 24. март 2013.

Teče vino crveno :)




Poznato je da je crveno vino dobro za zdravlje, štiti od srčanih bolesti i demencije, ali sada naučnici otkrivaju da štiti i od gubitka sluha! Smatra se da je razlog tome resveratrol koji se nalazi u crvenom grožđu i vinu. Kažu da je to jedinjenje bitno za prevenciju raka i kardiovaskularnih bolesti.
 
U studiji koja je sprovedena u Detroitu u bolnici Henry Ford, zdravi pacovi su manje patili od gubitka sluha kada im je dat resveratrol a potom bili duži period bili izloženi glasnoj buci. Studija je rađena da bi se uvideo efekat resveratrola na mnoge bolesti, uključujući i Alchajmerovu, rak, starenje i gubitak sluha.

 Resveratrol je veoma moćna hemikalija koja štiti telo od upala a povezan je i sa starenjem, funkcijama mozga i sluhom. Gubitak sluha pogađa polovinu ljudi preko 60 godina, ali mnogi od njih imaju problema već u 40im ili 50im godinama. Obično se javlja kao posledica smrti malih „dlakavih“ ćelija u unutrašnjem uhu kao rezultat starenja.
 
U januaru 2013 naučnici sa univerziteta u Jerusalilmu su otkrili da čaša vina posle crvenog mesa sprečava nagomilavanje holesterola u telu koji izaziva to meso. Takođe, istraživači sa univerziteta u Lankasteru su otkrili da čaša vina dnevno sprečava rak debelog creva.

Tako da predlažem svaki dan po času crvenog vina posle ručka.. Neka vam svaki dan bude kao svečan a uz to i veoma zdrav sudeći po ovom tekstu. Izvor teksta je "Domino magazin" koji mozete pronaći OVDE .Jako dobar sajt,sa puno interesantnih tema i tekstova! Utoplite se,skuvajte čaj/kafu i uživajte uz "Domino magazin"


Нема коментара:

Постави коментар