"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

субота, 6. јул 2013.

"Utočište"

Obožavam knjige Nikolas Sparksa. Toliko živopisne,toliko stvarne,toliko emotivne.... Naravno kao i većina njegovih knjiga i ova je pretočena u film.  I to divan film sa odličnim glumcima a o njemu drugi put. Sada da vam ispričam zbog čega mi se svidja ova knjiga.
Radnja se odvija u Sautportu,u Severnoj Karolini kada se u njemu pojavi tajanstvena mlada žena po imenu Kejti. Ona je rešena da ne stvaa lične veze i kontakte u ovom gradu jer ne zna koliko će se u njemu zadržati. Prošlost ju je progonila. Danima nije spavala ni jela. Košmari su izgledali stvarni. Pre nekog vremena bila je druga osoba zvana Erin,bila je u srećnom braku,imala svoju kuću i muža u koga je bila ludo zaljubljena sve do jednog momenta kada se sve preokrenulo. Počeo je da pije i da bude nasilan. tukao ju je jer je morala u kupovinu,tukao ju je jer je odlazila kod frizera bas dan kada je bio slobodan,tukao ju je i sutirao kada je pijan. Nije joj dozvoljavao da izlazi iz kuce. Prolazio je pored kuće samo da bi je proveravao. Nije joj davao ni dinara,a kada joj je davao morala je da mu pokaže račun i vrati kusur.tukao,razbijao glavu ,usta,umalo lomio rebra. Pretio pistoljem da će je ubiti ako ikada pomisli da pobegne. Policiji nije smela ništa da kaže jer je on policija. Uspela je! Pobegla je i sad se nada da je neće pronaći. Skoro mu je uspelo u Filadelfiji. Dobro je što je reagovala na vreme. U Sautportu je očela da se oseća kao kod kuće. Pronašla je svoje utočište. upoznala komšinicu Džo koja joj je pomogla da razmišlja trezveno. Niko nije znao njenu tajnu,nije smela da rizikuje. Ali jednostavno je počelo nešto da se menja. Opustila se , ne skroz ali dovoljno da je počeo da joj se svidja drugi muškarac. Aleks je bio samohrani roditelj dvoj e divne dece. Žena mu je umrla odavno i on nikad nije krenuo dalje. ceo život je posvetio deci. Počeli su da provode vreme zajedno. Rekla mu je za njen tragičan život sa mužem. Tek je tad počeo da je svata. Bio je totalno drugačiki od Kevina(njenog muža). Samo je napravila jednu grešku. Iskoristila je osiguranje lično od poginule ćerke njenih komšija,i njeno ime. Kevin je bio dobar detektiv... Da li je uspeo da je pronadje... Da li su Aleks ,deca i Keji započeli nov život... šta se dalje dešava morali bi sami da saznate. Ja sam oduševljena knjigom. Imate moju preporuku... nećete se pokajati!!! 

Нема коментара:

Постави коментар