"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

уторак, 11. децембар 2012.

"Da samo možes da me vidiš"


Sesilija Ahern je žena prepuna mašte. Knjige su joj pune interesantnih i nadrealnih dogadjaja ali sa predivnom porukom koji svaki čitalac može da izvuče iz njih. Da li ste se pitali da li postoje "nevidljivi drugari" koji su nam pomagali u detinjstvu da prebrodimo neko razdoblje. Neki deo ranog života koji nam je u tom periodu bio težak. I koliko bi nam lakse bilo da smo imali jednog Ajvana koji bi se igrao sa nama kada niko neće. Koji bi nas saslušao i davao savete. Koji bi nam pomogao da budemo deca. Tako se Ajvan pojavio u život Elizabet i njenog sestrića Luka. Elizabet je ozbiljna mlada žena koja se nikad ne smeje šalama niti se radje jednostavnim životnim užicima. Stara se o Luku,i pretrpana je obavezama na poslu. Živela je život koji joj je ponuđen,nije ga želela. Sa Lukom se slabo igrala i stalno ga je kritikovala. A znala je da je Luk kao i ona,prolazi kroz teško razdoblje jer stalno čeka da mu se majka vrati. Sirše,Elizabetina sestra,Lukova majka je nepouzdana osoba koju ne drži mesto i ne zna za obaveze. Neodgovorna i toliko nalik svojoj majci koja ih je napustila kada je bila beba. Elizabet i Luk su umorni od stalnih trzavica koje im u životu donosi Sirše i zaista bi im prijalo malo čarolije. Tada se pojavljuje Ajvan,neposredan,nesputan i uvek u potrazi za avanturama. U početku ga vidi samo Luk,a kasnije počinje i Elizabet. Ajvan joj je preokreuo čitav svet. Uneo je boje u njen život. Stqa se sve dešavalo predlažem vam da pročitate i saznate. Stvarno divna knjiga i odlična u ovo vreme!
Nikad nemojte izgubiti ono detinje u sebi,nikad se nemojte suvise uozbiljiti jer tada život postaje okrutan.Pao je sneg! Svi voljene pod ruku i ns grudvanje!!! :) <3




1 коментар: