"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

недеља, 29. јул 2012.

"Zov Andjela"





Dugo me nije bilo,izvinjavam se zbog toga, ali stvarno nisam imala materijala za pisanje. Zato vam sad obecavam dosta dobrog materijala i dosta dobrih knjiga za opisivanje.
Ovo je najnovija knjiga Gijom Musoa. Naslov je toliko inspirativan i nikako ne opisuje radnju. Ovo nije klasicna ljubavna prica. Radi se o dvoje zrelih ljudi koji se sudaraju na aerodromu ali zaista sudarili. U tom momentu su pomesali telefone i otisli besni. Nisu bili svesni koliko ce im taj cin promeniti zivot. Nisu znali koliko su im sudbine povezane. Kada su uvideli gresku vec su bili udaljeni deset hiljada kilometara. Medlin je bivsi policajac i ima otvorenu cvecarsku radnju u Parizu,u tom telefonu je ceo njen zivot. On je bivsa televizijska zvezda,sef kuhinje i slavni kuvar i sada je vlasnik jednog restorana u San Francisku. Iako su svesi da zadiru u tudju intimu nisu mogli da odole i pregledace satrzaj telefona. Tada Zonatan saznaje da je Medlin vodila veoma vaznu istragu o nestanku devojcice Alis. Pre dosta godina je taj slucaj zatvoren kada su Medlin poslali njeno raskomadano srce. Medlin je htela da izvrsi samoubistvo i tada je odustala od policijskog posla. Bila je suvise vezana za tu devojcicu koju nije poznavala ali ona je toliko podsecala na nju samu. nije mogla da izdrzi taj teret i sebe je krivila. Zonatanu se tu nesto nije slagalao. Kada je video sliku devojcice bio je siguran da ju je video sest meseci nakon sto su je proglasili mrtvom. Morao je to sa Medlin da podeli.i uputio se ka njoj u Pariz. Za to vreme,Medlin je saznala dosta stvari o  Zonatanu,o njegovoj bivsoj zeni Franceski i zelela je to da podeli sa njim i otputovala u San Francisko. Morali su da se nadju na sredini puta i tada su jedno drugom ispricali sve. Zonatan je odneo salvetu ispisanu od strane Alis policiji da saznaju da li je to ona. Dolazi do ubistva detektiva koji je bio na tom slucaju. Tada se sve odvija u neverovatnom pravcu. Sta je sa devojcicom? Ko je azirao njenu smrt i zbog cega? Gde je Alis? Sta se desava sa Zonatanom i Medlin? Necu vam to reci,moracete saznati sami... Knjiga ima neverovatan kraj...Gijom Muso...kako taj covek divno pise! Citajte,citajte,citajte!!!!

Нема коментара:

Постави коментар