"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

недеља, 26. октобар 2014.

Četiri predivne knjige


Dugo me nema. Primetila sam da svaki moj post od skoro pocinje ovom rečenicom. A za moj nestanak nemam opravdanja. Nije da su me vanzemaljci oteli. :) Puno obaveza i nemanja volje za pisanjem. Nekad mislim da radim uzaludan posao. Ali kako god. Od čitanja nisam odustala,ni jedne sekunde. Knjige koje sam pročitala su mi se manje ili vise svidjale. Ali sada sam rešila da samo one vredne vaše pažnje opisem u ovom postu. Pa da krenemo...
1. "Možda nebo zna" - Gijom muso
Definitivno jedan od meni najdražih pisaca i jedna od najboljih njegovih knjiga. Radi se o mladoj Francuskinji Žilijet koja je zbog snova ostavila sve sto zna u Parizu i doselila se u Njujork rešena da postane slavna glumica. Upoznaje Sema,mladog pedijatra,i zbog straha da mu se ne dopadne slaže ga da je advokat. S druge strane Sem,iz straha da će se vezati pretvara da je oženjen iako mu je žena nedavno umrla. Uprkos obostranim lažima oni se zaljubljuju jedno u drugo i provode nezaboravan vikend zajedno. Bez obzira na sve Žilijet mora da se vrati u Pariz a Sem odlazi za njom na aerodrom kako bi je sprećio da ode ali ne ume da pronadje prave reči da je zadrži kraj sebe. Sudbina se poigrala sa njima,i avion u kome je bila Žilijet eksplodira malo nakon što je uzleteo. Šta se dešava dalje ostaje na vama da saznate!!!

2. "Nova šansa za ljubav" - Karen Svon
Ovo je priča o prijateljstvu,ljubavi, šansi za novi početak. Kesi je bila mlada kada se udala za decka koji joj  je bio jos srednjoskolska ljubav. Sada joj se sve srusilo pod nogama kada saznaje da joj muž ima dete sa ženom koju je smatrala prijateljicom. Njene najbolje drugarice koje žive u tri razlicite zemlje preuzimaju u svoje ruke njeno slomljeno srce. Predlažu da kod svake živi po tri meseca i na kraju da odluci gde će ostati i šta će postati. Zamenila je masnu hranu i neurednu frizuru zdravom dijetom i životom na visokoj nozi. Pokušava da se u svakom gradu snadje i pronadje muškarca koji će je iskreno voleti. a ni ne sluti koliko joj je ta sudbina blizu.

3. "Pandorina kutija"- Hana Ričel
Pandora živi sa krivicom koju ne može da zaboravi. Kako sama treba da postane majka rešila je da se uhvati u koštac sa prošlošću i počne da razgovara sa svojom majkom. Nekada su bili srećna porodica i sada se to sve raspalo i to kako ona misli njenom krivicom. Nikada neće zaboraviti onaj topli letnji dan koji je provela sa sestrom tražeći školjke medju stenama i onaj fatalni trenutak neopreznosti koji ce uništiti čitavu porodicu.Šta se desilo pitate se? To vam necu otkriti.

4. "Noćne senke"- Andrea Krejmer
Kala je oduvek znala svoju sudbinu,kada završi školu upariće se sa alfom drugog čopora Rejom Zajedno će se boriti,jedno uz drugo i štititi svete gradove Čuvara.Medjutim veru u njenu sudbinu će uzburkati mladi Šej kojeg su Čuvari njoj poverili da ga čuva. Od vremena koje provode zajedno zaljubljuju se i počinju da istražuju značenje te unije i dana na koji treba da se desi. Počinje da zajedno sa njim čita zabranjenu knjigu koja će joj srušiti sve o svetu koji je mislila da poznaje. Šta se desava dalje... hm... pročitajte

Nadam se da vam se svideo odabir knjiga. Ako je neko pročitao bilo koju od ovih volela bi da mi napiše u komentaru kako joj se svidja. A do tada... Čitajte i pobegnite u neki divan i nestvaran svet gde se bas sve zavrsava srećnim krajem!!!


Нема коментара:

Постави коментар