"If you are, you breathe. If you breathe, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more… And if you want to know more, you are alive…"

уторак, 23. октобар 2012.

"Seme"

         

      Kao što je rekao Andreas Ešbah ovo je tema koja čitaoca navodi na pomisao da li se ono što čita možda zaista negde i dešava. Da,tu rečenicu sam ukrala sa korice ali samo zato što se apsolutno slažem sa njom. Ovo je vrlo napet triler.Počinje sa svirepim ubistvom profesora Frosta koji je pratio bele pacove na kojim je izvršavao eksperimente. U labaratorii se tog trenutka nalazio njegov,dvanaest godina mladji,asistent Nikolas koji se kao dete sakrio ispod stola kada je čuo stravične zvuke.Jedino što je video bilo je donji deo nogu u nogavicama belog zaštitnog odela niz koje se slivala krv i cipela preko kojih su navučeni plastični štitnici zamrljani tečnošću tamnocrvene boje. Kada je dosao sebi izašao je iz te prostorije i video telo profesora Frosta obezglavljeno. Na mestu gde bi trebalo da mu je glava nalazila se glava belog pacova . Pobegao je glavom bezobzira.    
        Iren  Ležin,gorda i stalno nezadovoljna inspektorka, je na mestu zločina i pokušava da pronadje dokaze koji bi mogli da joj sugerišu zbog čega i ko je učinio ovako velik zločin. Na regalu iznad leša napisano je "Lepi novi svet genetičara-istraživača". Ništa nije ukazivalo na to ko bi uradio ovako nesto.                      
        Itan,pisac bescelera,se vraća sa putovanja i zatice nesto strasno. Njegovu ženu u krevetu sa prerezanim venama i tabletama u ustima. Sve ukazuje na to da je izvršila samoubistvo ali zbog čega bi tako nešto uradila?!Dobija poziv iz jednog restorana gde je njegova žena bila predhodno veče i posumnja da ga je varala. Započinje sopstvenu istragu,iz sveg srca želi da zna zbog čega je i ko ubio njegovu suprugu. 
       U jednoj bolnici u Ugandi mlad doktor volonter pise blog o "virusu" koji je odneo mnogo života,i kako svi imaju iste simptome i dijagnoze- misteriozno oboljenje mozga. 
        Loren,novinarka se zaiteresuje za temu ubijenog profesora i genetski modifikovanu hranu i odlazi u zatvor u Ruanu gde jedna aktiviskinja ekoloskog pokreta predskazuje strasnu katastrofu. sssve to je samo početak jednog dogadjaja koji može zauvek da promeni život na Zemlji. 
Šta su saznali,šta proživeli i na šta naišli moraćete i sami da pročitate. Nadam se da sam vam bar malo zagolicala maštu! 

Нема коментара:

Постави коментар